• Príbeh hudby III - Opera letí

          • Dňa 7. júna sme sa zúčastnili výborného online koncertu projektu Príbeh hudby. Sme jeho súčasťou od začiatku. Ani tretí ročník nesklamal, bol super ako vždy, hoci tentokrát prostredníctvom internetového streamu. Vtipné, milé, náučné predstavenie, prepracované do detailov, oslovilo našich školských divákov, ktorí účinkujúcich odmenili silným potleskom. Škoda, že ho nemohli počuť, určite by sa potešili úprimnému vyjadreniu radosti a spokojnosti zo strany detských fanúšikov. Cieľom projektu Príbeh hudby je oboznámiť žiakovi so žánrom vážnej hudby, osloviť ich a ukázať, že aj vážna hudba je rovnako populárna, krásna a prináša radosť. Ukážky opery, operety, Symfonický orchester Slovenského rozhlasu, Bratislavský chlapčenský zbor, skvelí sólisti Tatiana Hajzušová, Martin Gyimesi, dokázali žiakov zaujať. To, že boli pozorní a zaujatí počas celého koncertu, je zásluhou dokonalého spracovania celého koncertu, o ktorý sa postaral opäť pán Gabriel Rovňák. Zábavné dialógy, komentáre, striedanie hovoreného slova a hudby, zaujímavé ukážky, vynikajúci umelci, či sprievodný tanec urobili z koncertu nezabudnuteľný zážitok, počas ktorého sa objavili aj zimomriavky. Tešíme sa na ďalší ročník, ďakujeme. Opera naozaj nehryzie, Opera letí....

          • Úspešný koniec projektu FAST HEROES – „dobré veci sa dejú na našej škole“

          • A sme na konci. Smutný smajlík preto, že po viac ako piatich týždňoch usilovnej práce sme ukončili jeden neskutočne prínosný, kreatívny a podnecujúci projekt. Jeho cieľom bolo oboznámiť deti s príznakmi mozgovej príhody a naučiť ich včas zavolať prvú pomoc. Prínosom sa stali aj nápadité interaktívne animované materiály, ktoré obohatili hodiny zážitkového učenia. Dedko FERO, ADAM a babka SOFIA sa všetkým určite zapíšu do pamäti i do srdiečok. A TOMI? Postavičku odvážneho chlapčeka si všetci veľmi obľúbili. Stal sa vzorom pre viacerých žiakov. Naši prváci a tretiaci absolvovali projekt s nadšením a radosťou. Viac ako mesiac sa zúčastňovali zaujímavých aktivít, vždy s úsmevom a dobrou náladou. Pri hrách sa zároveň veľa naučili o náhlom ochorení - mozgovej príhode a jej príznakoch. V tomto školskom roku sa s projektom lúčime, ale tešíme sa na jeho budúce pokračovanie. Naši hrdinovia si za usilovnú prácu odniesli odmenu v podobe certifikátu, milej pozornosti a sladkosti. No a ako sme tento ročník FAST HEROES ukončili? Originálne a s nadšením. Presne takým, ktorý stále trvá. Bol to jedinečný, neopakovateľný a nezabudnuteľný zážitok. Zažite ho spolu s nami vo videu a presvedčíte sa, že učenie môže byť zábavné a že na našej škole to naozaj žije. A bodka. Už sa tu viac nezmestí. Ďakujeme pani učiteľkám, žiakom a všetkým, ktorý sa na realizácii tohto super projektu spolupodieľali.

                                         FAST  HEROES                                                     Hrdinovia FAST z prvej a tretej triedy                

          • Super Deň detí

          • Úprimný úsmev a dobrá nálada sprevádzali deti pri hrách, súťažiach, zábavných aktivitách a darčekoch, ktoré potešili - maľovanie na tvár, sladkosti, pexeso, lopta, či zmrzlina od rodičov. Aj počasie darovalo žiakom k ich sviatku pekný slnečný deň. Vôňa opekaných špekáčikov, čerstvo upečeného perníka a výborného gulášu od pani kuchárok sa rozliehala celým školským areálom rovnako ako smiech našich školákov z plne prežitého dňa, ktorý sa naozaj vydaril. Misia Naj deň pre školský rok 2020/2021 bola splnená. Tešíme sa a ďakujeme všetkým, ktorí sa spolupodieľali na tejto milej akcii.

          • Najlepší čitateľ triedy

          • Koniec školského roka je už za dverami. K tomuto obdobiu neodmysliteľne patrí naša školská čitateľská súťaž „Najlepší čitateľ triedy“. V nej sú najzdatnejší čitatelia odmenení peknou knihou. Naši prváci už vedia správne prečítať slová, vety, celý text. Učia sa mu porozumieť a ďalej pracovať s obsahom a získanými informáciami rovnako ako to zvládnu i starší žiaci. Svoju čitateľskú gramotnosť si vyskúšali všetci. V 1.A zvíťazil Marko Kuráň, v 2.A svoje čitateľské zručnosti preukázal Adam Zboja, v 3.A Sarah Graňáková a zo 4.A sa najlepšie „popasovala“ s textom a úlohami Ema Kabáňová. Gratulujeme a želáme naďalej čo najviac elánu do čítania.

          • Detský čitateľský maratón

          • Čítanie nie je len obyčajné hobby. Svet kníh je nekonečným zdrojom informácií, inšpirácie a fantázie, rozvíja slovnú zásobu, zlepšuje pamäť a podporuje kritické myslenie. Našou snahou je motivovať žiakov k čítaniu, aby sa pre nich stalo zábavou. Aj to bol dôvod zapojenia sa do celoslovenského projektu „Čítajme si...“. Ide o detský čitateľský maratón, kde žiaci čítajú 6 hodín bez prerušenia. Do tohto maratónu sa zapojili všetky triedy v rámci našej školy aj ŠKD. Žiaci čítali zaujímavé knihy od rôznych autorov, robili si zápisky, zahrali sa na ilustrátorov a každá trieda vytvorila svoj jedinečný plagát. Aktivita všetkých žiakov a ich zanietenosť do čítania nás veľmi potešili. Len tak ďalej!

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou
      • +421 43 552 24 75
      • Vavrečka 204 029 01 Vavrečka Slovakia
      • Mgr. Dana Serdelová zsmsvavrecka@zsvavrecka.edu.sk + 421 911 969 118
      • Mgr. Beáta Rentková ms@zsvavrecka.edu.sk + 421 911 738 110
      • Ing. Iveta Gloneková ekonom@zsvavrecka.edu.sk + 421 911 246 305
      • Bc. Janka Huráková jedalen@zsvavrecka.edu.sk + 421 911 548 149
      • 37903098
      • 2021732625
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje