• Slávnostná imatrikulácia

          • Naši prváci zažili v stredu, 22. novembra 2023, jedno výnimočné popoludnie. Pasovaním do školského cechu sa stali právoplatnými žiakmi našej školy. Slávnostný program sa začal spevom prváckej hymny a predstavením sa. Štvrtáci si pre svojich spolužiakov pripravili úlohy z rôznych predmetov. V nich museli dokázať svoju šikovnosť a ukázať, čo sa už stihli naučiť. Recitovali básničky o písmenách, rozdeľovali slová na slabiky a určovali začiatočnú hlásku. Pesničkou z matematiky prítomných uistili, že počítanie i práca s robotom nTinny je pre nich hračka. Všetkých potešili veselým tancom. Na konci programu zložili prvácky sľub, ktorý spečatili odtlačkom svojho prsta. Triedne pani učiteľky ich veľkou ceruzkou pasovali za hrdých a usilovných žiakov a žiačky školy. Všetci boli odmenení pekným darčekom a pani riaditeľka im pripla odznak. Po slávnostnej imatrikulácii nasledovala hostina, ktorú s láskou pripravili rodičia. Ďakujeme pani Hurákovej, Holubovej, Kolenovej, Krasničanovej, Pavelkovej a Skokovskej za výborné chlebíčky, korbáče, ovocie i pochúťky v lístkovom cestíčku. O tortu a koláčiky sa postarali triedne pani učiteľky. Našim novým, už právoplatným žiakom želáme, aby sa im v škole páčilo a vo všetkom darilo. Dúfame, že od nich naďalej budeme počuť: „V škole je super!“

          • IBOBOR

          • Aj tento rok sa žiaci tretieho a štvrtého ročníka zúčastnili vedomostnej súťaže iBOBOR. Jej hlavným cieľom je podporiť záujem o informačné a komunikačné technológie. Súťaží sa v mnohých štátoch na celom svete. Blahoželáme našim úspešným riešiteľom z 3.A: Jánovi Znakovi, Nele Poláčikovej, Nele Beľákovej, Laure Barešovej a zo 4.A Tamare Bronerskej a Šimonovi Ferenčíkovi.

          • S ARAKOVOM do sveta exotického vtáctva

          • Vo štvrtok, 9.11.2023, sa v našej škole konala interaktívna prednáška a kontaktná výstava papagájov od spoločnosti ARAKOVO, ktorá sa zaoberá chovom a vystavovaním exotického vtáctva. Vďaka nej žiaci a deti z materskej školy spoznali 20 druhov papagájov a zažili s nimi priamy kontakt. Dozvedeli sa zaujímavosti z ich života a zároveň získali odborné informácie o jednotlivých druhoch. Niektoré z nich sa dožívajú až 100 rokov. Zážitkové učenie s profesionálnymi ošetrovateľmi exotického vtáctva spojené s hladkaním, chytaním, kŕmením, spoznaním osobnosti a povahy papagájov, znamenal pre všetkých nezabudnuteľný a výnimočný zážitok. Papagáje žiakom  sedeli na pleciach, niektorým dokonca stáli na hlave. Táto forma výučby a prednášky má neoceniteľný vplyv na zvyšovanie environmentálneho povedomia detí a žiakov. Tešíme sa, že aj vďaka týmto aktivitám je naša škola plná zážitkov.

          • Našim najstarším - venované z lásky...

          • Mať starých rodičov je ako mať vždy prikrývku v zime, dáždnik v daždi, chlieb pri hlade a liek na ranu...“

            Mesiac október patril v základnej i materskej  škole starým rodičom. Úctu k babkám a dedkom si žiaci i deti z MŠ pripomenuli ich návštevou a spoločne tak strávili pekné chvíle spomínaním a radosťou zo spoločného stretnutia. Po jesenných prázdninách sa stretli v kultúrnom dome, kde si pre svojich starých rodičov pripravili bohatý kultúrny program plný pesničiek, divadielok, básničiek i tanca. Malá, ručne vyrobená drobnosť od vnúčatiek potešila všetky babky a dedkov. Najkrajším darčekom pre všetkých bol spoločne strávený čas. Krásny kultúrny program obohatila skupina LOTO pána Poláčika svojou hudbou a pozitívnou energiou. Tento deň všetkým spríjemnili aj pani kuchárky, ktoré napiekli výborný perník. Ďakujeme.

            Milí naši starí rodičia,

            želáme Vám, nech je Váš  život  i naďalej ako násobilka, ktorá násobí radosť, delí starosť,

            umocňuje lásku, odmocňuje zlé a všetko dohromady spočíta.

          • Záložka do knihy spája školy

          • Tento projekt je tradičnou súčasťou jesenných dní v škole.  Tohtoročná téma, Inšpirujúci svet rozprávok, básní a príbehov, nás zaujala. Pocítili sme „možnosť rozprestretia krídel“ viacerými smermi. Každá trieda inšpirovala inou knihou. V prvej triede si čítali rozprávku Červená čiapočka a knihu Hore, ktorej autorkou je Lisa Marsoli. Druháci sa venovali  dvom témam: rozprávky o jabĺčkach a o doprave, ktorú prepojili aj s témou Zelenej školy, ktorou je Doprava a ovzdušie. Tretiaci a štvrtáci si svoje obľúbené knihy priniesli z domu a výtvarne stvárnili prečítané postrehy. Nezaháľali ani žiaci z ŠKD. Prvé oddelenie sa inšpirovalo klasickými rozprávkami, druhé oddelenie zasa fantastickými príšerkami.

            Vyrobené záložky poslali žiaci kamarátom z partnerskej školy z Brvnišťa. Veríme, že ich potešia. Okrem záložiek sme do tejto školy poslali i malé darčeky a list napísaný našimi štvrtákmi, aby hlbšie spoznali život našej školy. Naši žiaci sa tiež potešili balíčku z Brvnišťa, záložky si s radosťou rozdali. Dnes ich používajú v čítankách alebo vo vlastných knihách.

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou
      • +421 43 552 24 75
      • Vavrečka 204 029 01 Vavrečka Slovakia
      • Mgr. Dana Serdelová zsmsvavrecka@zsvavrecka.edu.sk + 421 911 969 118
      • Mgr. Beáta Rentková ms@zsvavrecka.edu.sk + 421 911 738 110
      • Ing. Iveta Gloneková ekonom@zsvavrecka.edu.sk + 421 911 246 305
      • Bc. Janka Huráková jedalen@zsvavrecka.edu.sk + 421 911 548 149
      • 37903098
      • 2021732625
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje