• Certifikačné obdobie Zelenej školy pre nové obdobie 2023 – 2025 prioritná téma DOPRAVA A OVZDUŠIE

          • Na októbrovom stretnutí sme urobili prvý krok a doplnili kolégium Zelenej školy. Kolégium bude následne organizovať a riadiť aktivity programu v škole. Pozostáva zo zástupcov skupín zainteresovaných na životné prostredie v lokalite školy, predovšetkým žiakov, učiteľov, nepedagogických zamestnancov, rodičov, starých rodičov a zástupcov obce Vavrečka. Hlavnú rolu v kolégiu majú žiaci. Pozície líder, manažér, fotograf, hľadač informácií, sekretár, experimentátor sú už obsadené.  V našej škole vidieť, že program Zelená škola sa stal bežnou súčasťou školského života. Výsledok procesu systematickej, dôslednej a poctivej práce celej školskej komunity v programe Zelenej školy v predchádzajúcich certifikačných obdobiach viedol k obhájeniu certifikátu. Naša škola je oprávnená používať vlajku a titul Zelená škola do 30.8.2025. 

            Ďakujeme všetkým zelenoškolákom a navzájom si prajeme veľa nových nápadov a energie pre tému Doprava a ovzdušie.

          • Medzinárodný deň školských knižníc

          • Dňa 23.10. naša školská knižnica, z toľkých návštev, „praskala vo švíkoch“! Prečo? Už tradične, štvrtý októbrový pondelok, v škole oslavujeme Medzinárodný deň školských knižníc.

            V tej našej máme viac než 700 kníh od rôznych autorov. Tento rok sme svoju pozornosť zamerali na slovenských spisovateľov- súčasných, ale aj tých, na ktorých si pamätajú ešte aj rodičia, či starí rodičia našich žiakov. Hodiny čítania sme tak spestrili hľadaním konkrétnych kníh, spoznávaním podobizní spisovateľov, „zostavením“ vlastnej knižnice a samozrejme čítaním poézie, či prózy.

            Žiaci knižnicu navštevujú pravidelne počas výpožičných dní, kedy si môžu knihy poprezerať a vybrať pre nich tú najvhodnejšiu na domáce čítanie. Jedenkrát do mesiaca realizujeme „školskú čajovňu“, kedy si čítanie kníh na danú tému spríjemňujeme pitím čaju z našich školských byliniek. Žiaci to milujú!

            Ruský literárny kritik Vissarion Grigorjevič Bělinskij povedal: „Najväčším pokladom je dobrá knižnica.“ Tešíme sa , že takýto poklad v našej škole máme a každoročne sa jeho bohatstvo zväčšuje o nové tituly.

          • Remeslo má zlaté dno

          • Aj naša škola sa v sobotu, dňa 21.10., stala súčasťou veľmi peknej akcie, na ktorom sa stretli mnohí šikovní remeselníci a nadšenci ručnej výroby krásnych diel. Tretiaci v krojoch sa predstavili milým programom a zaslúžili si veľký potlesk. Rovnako všetci tí, ktorí akýmkoľvek spôsobom napomohli k tomuto vydarenému dňu. Žiaci mali možnosť vyskúšať si a obdivovať tradičné remeslá ako hrnčiarstvo, drotárstvo, páranie peria, tvorivé dielne, zdobenie medovníkov a mnoho ďalšieho. Celá sála kultúrneho domu rozvoniavala vôňou tradičných jedál, ktoré každý návštevník mohol vyskúšať a vybrať si z množstva pochúťok. Sme radi, že aj naši žiaci mali možnosť nazrieť do minulosti, ale predovšetkým, že sme zažili výnimočnú atmosféru vzájomnej pomoci, lásky, priateľstva a dobrej nálady. Ďakujeme.

          • Deň jablka a zdravej desiaty

          • Aj tento školský rok sme si spoločne pripomenuli Deň jablka. Žiakov čakalo vyučovanie plné jablčných aktivít ako ochutnávka jabĺk, jablkových koláčov, šťavy, lievancov, rôzne súťaže, rozhovory o zdravej výžive, tvorba jablčných receptov, s  ktorými si spestrili tento deň. Žiaci jablká nielen ochutnávali, ale aj pripravovali jablčné pochúťky so svojimi triednymi pani učiteľkami. Pomocnú ruku k dielu priložili aj rodičia, ktorí pomáhali pri výrobe domácej a zdravej jablčnej výživy. Zdravé plody boli súčasťou vyučovania a zdravej desiaty, ktorú si v škole pripravujeme každý mesiac. Prostredníctvom rôznych aktivít si žiaci budujú zdravé návyky a veríme, že z toho dňa si niečo zapamätali a pochutnajú si na jabĺčku každý deň v roku. Naučili sa, že maškrtiť sa dá zdravo a chutne.

          • Nezabudnuteľná škola v prírode

          • Žiaci 3.A sa v dňoch 09.- 13. 10. 2023  zúčastnili Školy v prírode v Nemeckej pri Banskej Bystrici. Päť nezabudnuteľných dní v RZ Hradisko  im spríjemňovala nádherná okolitá príroda Nízkych Tatier. Žiaci si prehĺbili svoje vedomosti z vlastivedy a prírodovedy spoznávaním prírodných krás na zorganizovaných výletoch. Nevšedným zážitkom bola túra vo Vydrovskej doline po náučnom lesníckom chodníku. Výborné počasie len znásobilo zážitky z úžasného prostredia. Bolo ich toľko, že zapamätať si všetky bude poriadna námaha. Železnička, lesnícky skanzen, sokoliarka, vychádzky po okolí, bazén, animačný program s milými animátorkami, starostlivá  p. zdravotníčka, výborná domáca strava, diskotéky, dni plné oddychu v zdravom prostredí.....a hlavne veľa zábavy a neopakovateľnej atmosféry. Škola v prírode sa naozaj vydarila. Ďakujeme spoločnosti Vaše výlety s.r.o., ktorí sa spolupodieľali pri organizácii tejto školskej akcie. Bolo nám super.

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou
      • +421 43 552 24 75
      • Vavrečka 204 029 01 Vavrečka Slovakia
      • Mgr. Dana Serdelová zsmsvavrecka@zsvavrecka.edu.sk + 421 911 969 118
      • Mgr. Beáta Rentková ms@zsvavrecka.edu.sk + 421 911 738 110
      • Ing. Iveta Gloneková ekonom@zsvavrecka.edu.sk + 421 911 246 305
      • Bc. Janka Huráková jedalen@zsvavrecka.edu.sk + 421 911 548 149
      • 37903098
      • 2021732625
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje