• Školský rok 2022/2023

      •  

        Slovensko, krajina v srdci Európy

        Žiaci 1.A triedy sa po prvýkrát zapojili do celoslovenskej súťaže, ktorá bola určená pre materské, základné, základné umelecké a stredné školy s medzinárodnou účasťou -  SLOVENSKO, KRAJINA V SRDCI EURÓPY. Súťaž každoročne vyhlasuje Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR v spolupráci so Školou umeleckého priemyslu v Bratislave.

        Motto súťaže, ktorá bola v tomto roku venovaná 30. výročiu vzniku samostatnej Slovenskej republiky bolo: „SLOVENSKO MOJE, OTČINA MOJA, KRÁSNA SI AKO RAJ...“

        Škola sa pod vedením pani učiteľky Mgr. Anny Minárikovej zapojila do súťaže v kategórii FOTOGRAFIA A MULTIMEDIÁLNE SPRACOVANIE. Spolu so žiakmi sa im podarilo dosiahnuť krásny úspech. V tejto kategórii vo výsledkovej listine obsadili všetky priečky, z čoho máme veľkú radosť.

        Žiaci tému, NAJKRAJŠÍ KÚT V ŠÍROM SVETE JE MOJA RODNÁ ZEM, zachytili mobilom a urobili unikátne fotografie. 1. miesto získal Michal Hrindo s fotkou Lúka margarét pod Magurkou. Na 2. mieste sa umiestnil Marián Jančiga, ktorý rád chodí na túry a do súťaže poslal fotku vodopádu Skok v Tatrách. 3. miesto obsadila Karolína Bronerská. Podľa nej sú najkrajším kútom vo Vavrečke Vodopády.

                   
         

        Detský literárny majáčik

        Záujem, tvorivosť, super nápad, originálnosť, skvelé myšlienky... Týmito slovami môžeme charakterizovať práce žiakov, ktorí sa zapojili do okresnej jazykovej a literárnej súťaže, ktorú organizovalo CVČ Maják v Námestove. Žiaci 1. a 4. ročníka vytvorili jedinečné projekty z anglického jazyka pod vedením p. učiteľky Mgr. Minárikovej. Do literárnej súťaže sa zapojili žiaci 1. a 3. ročníka spolu s p. učiteľkami Mgr. Minárikovou a Mgr. Králikovou. Vymysleli básne, ktoré sa porote páčili a získali ocenenia. 

        Súťaž- Detský literárny Majáčik    kategória 1.-4. ročník

          2. miesto- Marko Kuráň, 3.A, Cena poroty- Kristína Teťáková, 1.A

        Súťaž- ABC variant-B     Kategória Jednotlivci- 1.-4. ročník

        2.miesto- Michaela Trojáková, 3.A,  Cena poroty- Miroslav Stašák, 1.A

        Kategória Skupina – 1.-4. ročník

        2. miesto- Natália Ďuranová, Karolína Bronerská, 1.A

                                           
         

        Maksík

        Aj tento rok sa naši žiaci – druháci, tretiaci a štvrtáci- zapojili do celoslovenskej matematickej súťaže MAKSÍK. Súťaž pre všetky bystré hlavičky sa realizuje na škole každý rok. Súťaži sa korešpondečne v piatich kolách počas celého roka. Blahoželáme Jánovi Znakovi (2.A) a Markovi Kuráňovi (3.A) k získaniu titulu Najmúdrejší Maksáčik, a ostatným žiakom k získaniu diplomu a malej ceny.

                                            
         

        3. ročník tvorivej súťaže Tvorba z odpadu

        V 3. ročníku tvorivej súťaže Tvorba z odpadu, ktorú vyhlásilo OZ Centráčik - pracujúce pri CVČ Maják Námestovo, dosiahli naši žiaci skvelé výsledky.

         

        Kategória ZŠ – jednotlivci - Jednotlivci 9 – 12 rokov

        1. miesto Tamara Bronerská, 3.A

        2. miesto Ján Feranec, 3.A

        Kategória ZŠ – skupina - Skupiny 6 – 8 rokov

        1. miesto Karolína Krivdová, Kristína Teťáková, 1.A

        2. miesto Natália Ďuranová, Karolína Bronerská, 1.A

        Kategória ZŠ – skupina - Skupiny 9 – 12 rokov

        1. miesto Michal Matys, Ján Feranec, 3.A

        Kategória ZŠ – jednotlivci -  Jednotlivci 6 – 8 rokov

        2. miesto Liliana Tekeľová, 1.A

         

                             
         

        2. ročník okresnej výtvarnej súťaže NÁMESTOVSKÁ RYBKA

        V 2. ročníku okresnej výtvarnej súťaže NÁMESTOVSKÁ RYBKA sme boli opäť úspešní. V kategórii ZŠ na tému KRAJINA, ako miesto kde žijem, získal 3. miesto Šimon Ferenčík z 3.A. Šimonovi gratulujeme a želáme, aby svoj výtvarný talent naďalej rozvíjal. 
         

        Matematický klokan 2023

        Najväčšia matematická súťaž na Slovensku, ktorú organizuje nezisková organizácia Talentída, prebehla aj tento školský rok 27.marca 2023. Celkovo sa do nej v 1.-3. kategórii zapojilo 37 299 žiakov z celého Slovenska. Srdečne blahoželáme Karolínke Bronerskej z 1. A, ktorá sa stala úspešnou riešiteľkou. Ostatní zúčastnení žiaci získali diplom za účasť a cenu. Všetkým prajeme veľa chuti do súťaženia aj budúci rok.

         

        38. ročník výtvarnej súťaže Vesmír očami detí

        V 38. ročníku obľúbenej výtvarnej súťaže „Vesmír očami detí“, ktorej hlavným organizátorom je Oravské kultúrne stredisko Dolný Kubín sme boli opäť úspešní. Odborná porota udelila našim žiakom Andrejovi Krivdovi z 3.A a Viktorovi Chajdiakovi z 4.A špeciálnu cenu poroty, v kategórii základné školy, II. veková kategória, žiaci 1.-4. ročník. Výtvarné diela hodnotili členovia odbornej poroty Mgr. Art. Anna Farbaková, Mgr. Zuzana Salus a Janka Tarabová.

         

        Projekte Ja a peniaze - výtvarná súťaž Bankomat kreativity – Ako (ne)tradične šetriť na energiách

        V rámci projektu sme sa zapojili do celoslovenskej výtvarnej súťaže Ako (ne)tradične šetriť na energiáchNaši žiaci tvorili v dvojiciach, trojici aj jednotlivo a boli veľmi úspešní. V I. kategórii získali 1. miesto Filip Kramarčík, Nina Jančigová, Paulina Juritková ŠKD II. Všetky práce budú súčasťou školskej galérie.
         

        6. ročník okresnej výtvarnej súťaže Valentínka

             
         

        Aj v 6. ročníku okresnej valentínskej výtvarnej súťaže Valentínka sme boli opäť úspešní. V I. kategórii 6-8 rokov bola Cena poroty udelená Alžbetke Farbákovej z triedy Motýliky z našej MŠ. V II.kategórii 9 - 12 rokov získal tretie miesto Richard Pjentek zo 4.A. Výsledky potvrdila porota dňa 24.02.2023 v zložení: Mgr. Janka Peštová Sýkorová – výtvarníčka, ZUŠ I. Kolčáka Námestovo, Mgr. Janka Brišová – výtvarníčka,ZUŠ I. Kolčáka Námestovo, Mgr. Alena Durčáková – výtvarníčka, SZUŠ Fernezová Námestovo, Mgr. Andrea Lubasová – riaditeľka CVČ Maják Námestovo.

         Všetkovedko

        Obľúbená celoslovenská vedomostná súťaž, do ktorej sa žiaci aktívne zapájajú každý rok. Majú v nej príležitosť ukázať, aké vedomosti získali z rôznych vyučovacích predmetov a čo všetko vedia o svete, ktorý nás obklopuje. Vyskúšali si, či sa dokážu v správnej chvíli sústrediť a podať čo najlepší výkon. Do súboja o najmúdrejšieho medzi najbystrejšími sa zapojilo 8 žiakov z druhého, tretieho a štvrtého ročníka. Zúčastnení žiaci získali titul Všetkovedkov učeň. Úspešnou riešiteľkou sa stala Nela Beľáková z 2.A, ktorej bol udelený titul Všetkovedko.  
         

        Jesenná súťaž Ventures Books 2022

         

        Žiaci 1.-4. ročníka sa zapojili do jesennej súťaže Ventures Books  2022  pre základné a stredné školy v anglickom  jazyku. Bolo do nej poslaných viac ako 120 príspevkov z celého Slovenska. V kategórii 1.-2. trieda ZŠ nás úspešne reprezentovali žiačky 1.A triedy - Karolína Bronerská, Natália Ďuranová, Milica Brčáková, Magdaléna Ratičáková a Katarína Košútová. Súťažným príspevkom s názvom Narodeniny sa umiestnili na 2. mieste.

                     

        3. ročník tvorivej súťaže Moja vianočná ozdoba

         

        Naši žiaci sa zapojili do 3. ročníka tvorivej súťaže "Moja vianočná ozdoba",ktorú organizovalo CVČ Maják v Námestove v spolupráci s OZ Centráčik. Opäť nás presvedčili, že majú skvelú fantáziu a úžasnú tvorivú predstavivosť. Svedčí o tom  aj krásne 2. miesto v I. kategórii pre Magdalénku Ratičákovú z 1.A.Cenu poroty získala Lillien Matkulčíková z 3.A.

         

        19. ročník medzinárodnej detskej výtvarnej súťaže  Vianočná pohľadnica 2022

         

        Do súťaže sa zapojilo 290 škôl a školských zariadení zo Slovenska i Poľska a z konečného počtu 2900 prác odborná porota v dvoch kolách udelila v kategórii MATERSKÉ ŠKOLY

        ZLATÉ PÁSMO(bez poradia - meno autora, škola a meno pedagóga):

        RUDOLF HOLUB, MŠ Vavrečka, Mgr. Tatiana Vlčáková

               

        Celoslovenská súťaž - Nauč sa šetriť energiou so Šťukesom

         

        Na konci minulého školského roka prišiel balíček, ktorý potešil našich tretiakov. Ako druháci sa zapojili do celoslovenskej súťaže, ktorú vyhlásila  slovenská energetická spoločnosť SSE – Nauč sa šetriť energiou so Šťukesom. Z obrovského množstva zaslaných prác sa do najužšieho výberu dostala aj práca Lindy VeselovskejYevhennii Fedorchuk. Dievčatá získali krásnu edukatívnu hru a celá trieda milé darčeky od spoločnosti SSE. 

               

        Medzinárodná informatická súťaž iBobor

          Aj v tomto školskom roku žiaci súťažili v súťaži iBobor. Jej hlavným cieľom je podporiť záujem o informačné a komunikačné technológie. Súťaž motivuje žiakov vo využívaní IKT, posmeľuje ich v intenzívnejšom a kreatívnejšom používaní moderných technológií pri učení sa. Šťastie v súťaži vyskúšalo 11 žiakov. Medzi úspešných riešiteľov sa zaradili a zároveň získali diplom: Tamara Bronerská3.A Viktor Chajdiak zo 4.A
               

         

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou
      • +421 43 552 24 75
      • Vavrečka 204 029 01 Vavrečka Slovakia
      • Mgr. Dana Serdelová zsmsvavrecka@zsvavrecka.edu.sk + 421 911 969 118
      • Mgr. Beáta Rentková ms@zsvavrecka.edu.sk + 421 911 738 110
      • Ing. Iveta Gloneková ekonom@zsvavrecka.edu.sk + 421 911 246 305
      • Bc. Janka Huráková jedalen@zsvavrecka.edu.sk + 421 911 548 149
      • 37903098
      • 2021732625
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje