• Zo škôlky do školskej rozprávky

          • "Kde bolo, tam bolo, bolo rozprávkovo"...Presne tak sa cítili naši predškoláci, keď prišli v dňoch 5. a 6. apríla do školy na zápis a vstúpili do rozprávky. Ocitli sa v čarovnom lese s muchotrávkami, hríbikmi i kvietkami, kde nechýbala ani rozprávková chalúpka starej mamy. Len vĺčikova zloba našťastie niekam zmizla a s ňou aj strach a nedôvera nebojácnych predškolákov. Usmievavé tváričky budúcich prvákov boli dôkazom, že sa im trieda premenená na rozprávku naozaj páčila. Odvážne plnili veselé úlohy, ktorými ich sprevádzala Červená Čiapočka a vĺčik. Predškoláci všetkým ukázali super zručnosti zo škôlky. Pripravený pracovný list zvládli bez problémov. V rozprávkovom lese "pozbierali" jahôdky pre starú mamu, našli skratku k jej domčeku, poznávali kvietky s geometrickými tvarmi i číslami. Za preukázanú odvahu pri pasovaní sa s pripravenými úlohami si každý zo zápisu okrem dobrej nálady, odniesol aj milé darčeky. Tie im budú pripomínať tento prvý veľký krok v ich živote. Na 21 prváčikov sa už teraz tešíme a držíme im palce, aby ďalšie kroky v prváckej triede zvládli rovnako veselo a úspešne ako tie na zápise. Dúfame, že si z prvej školskej udalosti, akou zápis neodmysliteľne je, zapamätali len tie najkrajšie zážitky, na ktoré budú dlho spomínať. Tie opäť zažijú, keď sa k nám vrátia už ako ozajstní prváci. Dovidenia v septembri.

          • Marec - mesiac kníh

          • Mesiac marec je úzko spätý s knihami, ktoré sú zdrojom informácií i relaxu. Čítaniu z nich sa venujeme celý rok, nielen počas tohto mesiaca. Kto číta, prežíva príbeh ukrytý v textoch prostredníctvom knižných hrdinov. Žiaci sa aj tento rok zapojili do súťaže v knižnej detektívke a zúčastnili sa besied so spisovateľmi. Každá triedna pani učiteľka si pre žiakov pripravila rôzne triedne aktivity. V nich žiaci aktívne čítali, stali sa hrdinami obľúbenej knihy, vyskúšali si rolu spisovateľa pri tvorbe knihy, trávili čas v knižnici, tvorili projekty, spoločný čitateľský denník a s knihami aktívne pracovali pri vyhľadávaní informácií aj na iných vyučovacích hodinách.

          • Okresné kolo Pytagoriády

          • Štyria úspešní žiaci z 3. ročníka a päť žiakov zo štvrtého sa na základe získaných bodov, ktoré boli potrebné na postup, prebojovalo do okresného kola Pytagoriády. To sa uskutočnilo dňa 29.3.2022 a prebehlo online formou. Žiaci sa opäť popasovali s rôznymi typmi úloh. Príklady boli koncipované podľa rôznej úrovne náročnosti - ľahšie, ale aj tie, nad ktorými bolo treba logicky pouvažovať. Medzi úspešných riešiteľov okresného kola sa so svojimi matematickými schopnosťami zaradili žiaci zo 4.A triedy: Emma FerenčíkováJán Buc. Srdečne blahoželáme a ďakujeme za výbornú reprezentáciu školy.

          • Čarovný večer s H. CH. Andersenom

          • 1.apríl predstavoval deň, počas ktorého zažili žiaci v škole dobrodružný večer s rozprávkami od najznámejšieho svetového rozprávkara H. CH. Andersena. Prísť do školy o siedmej večer a stráviť v nej skoro tri hodiny je nezabudnuteľným zážitkom. Iným ako za denného svetla. Možno práve tento kúzelný večer pričaroval našim žiakom úsmev na tvári, chuť zabávať sa, tvoriť, čítať, hľadať správne riešenia, spolupracovať či spoločne sa tešiť zo splnených úloh. Tentokrát sa konal už 22. ročník rozprávkovej noci s H. CH. Andersenom. Realizuje sa v mnohých krajinách po celom svete iba raz v roku z príležitosti jeho narodenín. Andersenove rozprávky neodmysliteľne patria k detstvu každého z nás. V tento večer čakalo na žiakov dobrodružstvo i chvíle napätia pri hľadaní správnych riešení. Sladkou odmenou za spoločné zvládnutie pripravených úloh boli perníčky, rozprávkové srdiečka a sovičky. Žiaci pomocou skrytých indícií hádali názvy rozprávok a plnili zaujímavé aktivity. Čítanie kníh s baterkami malo neskutočné čaro. Atmosféru čarovného večera stráveného s rozprávkami vykúzlil aj náš rozprávkový domček, ktorý sme spoločne rozsvietili. Otvoril vstup do sveta rozprávok plného radosti, prekvapenia, zážitkov a nadšenia. Presne takého, akým bol náš večer - rozprávkový.

          • Pomoc psíkom z útulku

          • V mesiaci marec zorganizovali žiaci Výzvu pomoci pre útulok psíkov OZ Ňufáčik v Zubrohlave. Ochotne sa do nej zapojili spolu s rodičmi i zamestnancami školy. Kôpka s potravou pre psíkov, dekami, hračkami a čistiacimi prostriedkami postupne rástla a nakoniec zaplnila tri veľké krabice. Organizátori Riško, Olívia, Miško, Karolínka, Paulínka, Martinko a Ninka mali obrovskú radosť. Potešili sa všetci, ktorí sa do milej akcie zapojili. Takúto pomoc dobrovoľníci OZ Ňufáčik uvítali, pretože nie sú finančne podporovaní a psíkom treba naplniť brušká aj vyčistiť priestory. Zoznamka s chlpatými obyvateľmi útulku pohladila detské srdiečka. Ďakujeme všetkým za pomoc a podporu.

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou
      • +421 43 552 24 75
      • Vavrečka 204 029 01 Vavrečka Slovakia
      • Mgr. Dana Serdelová zsmsvavrecka@zsvavrecka.edu.sk + 421 911 969 118
      • Mgr. Beáta Rentková ms@zsvavrecka.edu.sk + 421 911 738 110
      • Ing. Iveta Gloneková ekonom@zsvavrecka.edu.sk + 421 911 246 305
      • Bc. Janka Huráková jedalen@zsvavrecka.edu.sk + 421 911 548 149
      • 37903098
      • 2021732625
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje