• Nielen v marci sa venujeme knihám

          • Keď deti uprednostnia knihu pred hrou na počítači, potešia sa nielen rodičia, ale hlavne pani učiteľky. V mesiaci marec pripravili pre žiakov mnoho čitateľských aktivít, aby ich záujem o čítanie ešte viac prehĺbili. Čítali, spoznávali, objavovali, rozvíjali a obohacovali si slovnú zásobu, stali sa detektívmi. Všetkým urobili radosť nové knihy z projektu Čítame radi. Terajšia situácia neumožňuje žiakom navštíviť obecnú knižnicu, tešia sa z tej našej. Každý rok sa zapájajú do obľúbenej aktivity KNIŽNÍ DETEKTÍVI, v ktorej odpovedajú na otázky o spisovateľoch, knihách. Počas štyroch marcových týždňov ich zamestnávala pátracia akcia po nových odpovediach na otázky z čitateľského sveta. Za usilovnú prácu čakala na najusilovnejších zaslúžená odmena, pekná kniha. Tento rok sa šťastie usmialo na Tamarku Bronerskú z 1.A, Karolínku Pjentkovú z 2.A, Janka Buca z 3.A a Alexandru Čajkovú zo 4.A. Srdečne blahoželáme a dúfame, že v čítaní budú všetci žiaci naďalej so záujmom pokračovať. Najväčšou motiváciou sú predsa príbehy ukryté v knihách, ktoré predstavia nepredstaviteľné a umožnia lietať na krídlach fantázie.

          • Jurij Gagarin pred 60 rokmi pozval ľudstvo do vesmíru

          • Dnes je tomu presne 60 rokov, keď 12. apríla 1961 na kozmickej lodi Vostok 1 obletel Zem prvý človek pri priemernej rýchlosti okolo 28-tisíc kilometrov za hodinu vo výške 302 kilometrov. Tejto cti sa dostalo sovietskemu kozmonautovi Jurijovi Alexejevičovi Gagarinovi. A hoci Gagarin strávil vo vesmíre iba 108 minút, tieto minúty prevrátili naruby celý svet, zmenili všetky predstavy o možnosti nemožného. Na podnet Medzinárodnej leteckej federácie (FAI) bol 12. apríl v roku 1968 vyhlásený za Svetový deň letectva a kozmonautiky a Valné zhromaždenie OSN v roku 2011 vyhlásilo 12. apríl za Medzinárodný deň letu človeka do vesmíru.

          • Čo sa nezmestilo do obecných novín Vavrečníka

          • Ako to zvládame? Prispôsobili sme sa. V tomto náročnom období neustále vylepšujeme možnosti dištančného vzdelávania. Ak by sme sa k nemu opäť museli vrátiť, sme naň už dlhodobo pripravení. Epidemiologická situácia nám nedovoľuje stretávať sa. Preto modernizujeme technické vybavenie školy. Stretnutia organizujeme len v online priestore. Vynovenú techniku (kamery, mikrofóny) sme využili aj pri besede s mestskou knižnicou v Námestove a fungovala bezchybne. Nedávne online stretnutie prebehlo medzi našimi predškolákmi a žiakmi z 1.A a 3.A. Tretiaci si pre budúcich školákov nacvičili milé divadelné predstavenie. Prváci budúcim spolužiakom ukázali, čo všetko sa už stihli naučiť. Štvrtáci predškolákom predstavili prácu s interaktívnymi robotmi Photon.

            Druháci si pripravili veselú pesničku o žabkách a spoločne si s predškolákmi, hoci len cez obrazovku, zaspievali. Už sa na Vás, milí naši predškoláci, veľmi tešíme.

             

            Aj rodičovské združenia sa presunuli do online priestoru, aby sme dodržali všetky hygienické predpisy. Pribudnú aj tie medzi triedami. Starší žiaci budú čítať našim prvákom veselé príbehy. Rúška sme vymenili za respirátory, dezinfekcia priestorov je naďalej zvýšená. Máme vynovené priestory. Horná chodba slúži ako čitáreň, miesto oddychu a načerpania nových síl. Ďakujem všetkým rodičom za vzorné dodržiavanie nariadených opatrení, ochotu a trpezlivosť s čestnými prehláseniami pri každom začiatku týždňa. Veľmi si cením Vašu spoluprácu, komunikáciu pri riešení akýchkoľvek problémov. Naši žiaci sú vďaka Vám zodpovední a zvládajú náročnú situáciu.

            Spoločne sa tešíme z každého dňa stráveného v škole nielen pri učení, ale aj pri rôznych akciách. V mesiaci marec prebehol zber papiera, žiaci začali pracovať s interaktívnymi robotmi Photon. Tento robot je vybavený 10 snímačmi a možno ho programovať tisícimi spôsobmi – vyhne sa prekážke, reaguje na zvuk, na svetlo alebo dotyk. Tretiaci a štvrtáci sa v rámci hodín INF zoznámili s programom Tinkercad a 3D Playground, aby si vymodelovali a vytlačili vlastný model na našej 3D tlačiarni, ktorú sme získali z financií na podporu digitalizácie pre I. stupeň. Interaktívna podlaha slúži aj počas vyučovania telesnej výchovy. Radosť chodiť do školy, čo poviete? Zatiaľ sa nám darí, je to aj Vaša zásluha. Ďakujeme.

            Viac fotografii nájdete vo fotogalérii.

          • Čítame radi

          • Čítame radi je názov projektu, v ktorom sme boli úspešní a získali financie na nákup nových kníh. Sme radi, že sa nám to podarilo. Naša knižnica sa rozrástla o krásne, pútavé a zaujímavé tituly. Tento týždeň sme sa z nich už mohli tešiť.

          • Aktivity Zelenej školy

          • Zelená škola je súčasťou nášho školského života už druhý rok. Aktuálna situácia nám nedovoľuje realizovať všetky aktivity na 100%. Tešíme sa, že aj napriek tomu získavame potrebné vedomosti a zažívame pritom veľa zábavy. Počas posledných týždňov sa toho udialo viac. Žiakov prvého a druhého ročníka navštívila ŠPINĎÚRA. Hravo ju porazili a vyhnali všetku špinu preč. Prebehla burza kníh, kde si žiaci navzájom povymieňali knihy. Spoločne zisťovali, koľko stromov doteraz zachránili zberom papiera. Postarali sa aj o okolie školy, keď si navliekli rukavice, zobrali vrecia a vyčistili ho . V každej triede stále prebieha aktivita LOVCI ODPADKOV. Snažíme sa, aby sme ich za triedu vyprodukovali čo najmenej. Takže v Zelenej škole nezaháľame, pracujeme, objavujeme a myslíme na našu Zem.

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou
      • +421 43 552 24 75
      • Vavrečka 204 029 01 Vavrečka Slovakia
      • Mgr. Dana Serdelová zsmsvavrecka@zsvavrecka.edu.sk + 421 911 969 118
      • Mgr. Beáta Rentková ms@zsvavrecka.edu.sk + 421 911 738 110
      • Ing. Iveta Gloneková ekonom@zsvavrecka.edu.sk + 421 911 246 305
      • Bc. Janka Huráková jedalen@zsvavrecka.edu.sk + 421 911 548 149
      • 37903098
      • 2021732625
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje