• Online beseda o knihách

          • Knihy sú otvorené dvere do čarovného sveta.“

            Dňa 11.03.2021 sa v triede 3.A a 4.A uskutočnila online beseda s tretiakmi a štvrtákmi, ktorú organizovala knižnica Domu kultúry v Námestove. Marec je venovaný knihám a sme radi, že aj týmto spôsobom môžeme motivovať našich žiakov k čítaniu. Pán Mgr. Jozef Medard Slovík predstavil všetkým vynovenú knižnicu, najmä detské oddelenie. Pútavo priblížil svoju tvorbu. Z knihy Goral Karol a zázračná bylina prečítal ukážky a zaspieval goralskú pesničku z dedinky Rabčice. Žiakov zaujali cestovateľské zážitky z jeho ciest z Texasu a Škótska. Ďakujeme pánovi Jozefovi Slovíkovi za milé online stretnutie s knihami z jeho autorskej tvorby, za príjemnú besedu a oživenie vyučovacieho procesu. Teší nás úprimný vzťah našich žiakov ku knihám. V školskej knižnici onedlho pribudnú nové pútavé a zaujímavé tituly z projektu Čítame radi. Milí žiaci, hor sa do čítania!

          • Online tanečné tréningy s Lacim Strikeom

          • Milí žiaci,

            v piatok, 12. marca, v čase od 16:00, 17:00, 18:00 a 19:00, sa uskutočnia bezplatné otvorené tréningy hip hopu s Lacim Strikeom prostredníctvom aplikácie ZOOM. Všetky informácie a prihlášku na otvorený tréning nájdete na tomto linku: www.streetdance.sk/otvoreny-trening Pozvané sú všetky deti od 6 do 15 rokov, ktoré si chcú zatancovať s Lacim, skúsiť niečo nové, alebo si len spríjemniť piatkový večer veselou aktivitou.

            Dúfame, že sa zapojíte, potešíte a maximálne si to užijete. Tanečné online tréningy mali veľký úspech, zúčastnilo sa ich 650 detí, preto sa ich Laci Strike & Street Dance Academy rozhodol zopakovať. Teší nás, že aj týmto spôsobom Vás môžeme motivovať k pohybu, ktorý je veľmi dôležitý, hlavne v tomto náročnom období.

          • Vyučovanie od 08.03.2021

          • Oznamujeme rodičom a žiakom, že od pondelka 8.3.2021, pokračuje prezenčná výučba v našej škole.

            K nástupu do školy je potrebné odovzdať:

            - čestné prehlásenie podpísané zákonným zástupcom žiaka TU

            - čestné vyhlásenie o bezinfekčnosti podpísané zákonným zástupcom žiaka TU

            - kópiu negatívneho antigénového alebo PCR testu (nie staršieho ako 7 dní), prípadne potvrdenie o výnimke jedného zákonného zástupcu (k nahliadnutiu).

            Naďalej platí, že zamestnanci školy a jeden zákonný zástupca žiaka sa musia testovať raz za 7 dní. Testovanie prebehne v sobotu, dňa 6. marca 2021, od 7:00 do 16:00 hod. v kultúrnom dome. Ak žiak v pondelok nenastúpi do školy, je potrebné odhlásiť ho zo stravy.
             

            V prípade, že sa zhorší epidemiologická situácia, škola bude zavretá na základe rozhodnutia riaditeľa školy so súhlasom zriaďovateľa a vyučovací proces bude pokračovať dištančnou formou.

            V prípade akýchkoľvek zmien Vás budeme ihneď informovať na webovej stránke našej školy.

          • Poďakovanie

          • ĎAKUJEME Oravskému záchrannému systému, pánovi Igorovi Janckulíkovi za dar, ktorý nám dnes doručil do školy. Dostali sme 40 ks kvalitných antigénových testov nového typu, ktorých odber sa vykonáva len z prednej časti nosa, nie nosohltana. Oravský záchranný systém v spolupráci s Občianskym združením Nemocnica deťom a predsedníčkou združenia pani Zuzanou Čižmárikovou rozdal tieto testy medzi 27 základných škôl okresu Námestovo a pre školy v okresoch Dolný Kubín a Tvrdošín, ktoré sú najviac zasiahnuté koronavírusom. Vážime si, že mysleli aj na našu školu. Testy nám veľmi pomohli. Vďaka nim sa nám podarilo otestovať žiakov, ktorých súrodenci navštevujú našu materskú škôlku, ktorú máme z dôvodu potvrdeného pozitívneho testu u pedagogického zamestnanca školy na ochorenie COVID – 19 zatvorenú. Naše poďakovanie patrí aj pánovi Martinovi Babinskému a pani Ivetke Pempekovej, ktorí ani na chvíľu nezaváhali a v čase svojho voľna prišli otestovať našich žiakov. Veľmi si to ceníme.  

          • Sme úspešní v projektoch Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR

          • Čítame radi je názov projektu, ale zároveň aj charakteristika našich žiakov. Teší nás ich úprimný záujem o knihy, čítanie, či zapájanie sa do čitateľských súťaží. S nadšením sme prijali výzvu zapojiť sa do projektu Čítame radi, aby sme mohli rozšíriť zoznam titulov v našej školskej knižnici.

            V rámci tohto projektu sme získali finančnú podporu v hodnote 350 € na nákup nových kníh. Sme radi, že sa nám to podarilo. Knižný fond školy bude opäť bohatší. Rozrastie sa o nové rozprávky, povesti, encyklopédie... Naši žiaci sa môžu tešiť na nové knižky plné dobrodružstiev, obľúbených hrdinov vo svete ľudí i zvierat, či milých strašidiel.
            Zapojením sa do projektu Múdre hranie sme získali pre našu materskú školu 1000 €. Vďaka nemu pribudnú v jednotlivých oddeleniach nové edukačné hračky i didaktické pomôcky na rozvoj osobnosti dieťaťa a jeho zručností. Tešíme sa a ďakujeme.

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou
      • +421 43 552 24 75
      • Vavrečka 204 029 01 Vavrečka Slovakia
      • Mgr. Dana Serdelová zsmsvavrecka@zsvavrecka.edu.sk + 421 911 969 118
      • Mgr. Beáta Rentková ms@zsvavrecka.edu.sk + 421 911 738 110
      • Ing. Iveta Gloneková ekonom@zsvavrecka.edu.sk + 421 911 246 305
      • Bc. Janka Huráková jedalen@zsvavrecka.edu.sk + 421 911 548 149
      • 37903098
      • 2021732625
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje