• Máj - lásky a hudby čas

          •  Vo štvrtok 11.5. mala v škole hlavné slovo hudba. Najskôr žiaci predviedli svoje spevácke schopnosti v školskom kole Slávik Slovenska, potom nasledoval online koncert. Žiaci, ktorí si vybrali na súťaž dve pesničky, si zaslúžia pochvalu za odvahu, ktorú preukázali pri svojom speváckom vystúpení. Prvé miesto získala Olívia Hoľmová (3.A). Na druhom mieste sa umiestnila Natália Ďuranová (1.A) a na treťom Karolínka Bronerská (1.A).

            PRIDAJ SA K NÁM – takto znel názov ďalšieho online koncertu z projektu Príbeh hudby, ktorý tradične pripravuje Bratislavský chlapčenský zbor v spolupráci s RTVS. Spolu s hudobníkmi sme vytvorili veľkú muzikantskú rodinu. Pod vedením pána Gabriela Rovňáka, ktorý nás sprevádzal koncertom ako dirigent a moderátor, odohrali muzikanti krásny koncert. V programe odznelo množstvo nádhernej hudby, zaujímavým spôsobom boli predstavené hudobné nástroje. Hudobné ukážky v podaní Symfonického orchestra Slovenského rozhlasu, Vojenskej hudby a sólistov – barytónu Šimona Svitoka a iba 12-ročného talentovaného chlapca, hráča na pozaunu Michala Šoltisa, očarili všetkých. Žiaci sa tešili z interaktívnych čísel, ale aj zo skvelej atmosféry, ktorá sa spájala s priamym prenosom a prepojením divákov z celej našej krajiny. Ďakujeme za umelecký zážitok a tešíme sa opäť o rok. Naša škola je súčasťou Príbehu hudby už od jeho začiatku, doteraz sme nevynechali ani jeden koncert toho projektu.

          • Slovensko spieva

          • Vo štvrtok 10.05. zažili žiaci výchovný koncert Občianskeho združenia Škola života. Spoločne so spevákmi si zaspievali i zatancovali na ľudovú nôtu. V hudobnom programe s názvom Slovensko spieva zazneli ľudové piesne, ktoré mapovali hlavné folklórne regióny Slovenska. Prostredníctvom nich navštívili žiaci Myjavu, Detvu, Horehronie, Terchovú, Oravu i východ Slovenska. Celé pásmo bolo doplnené obrazovou videoprojekciou a hovoreným slovom.

          • PRILETELI VČIELKY...

          • Takto sa tešili prváci, keď počuli rozhovor starších spolužiakov o včelách na školskom dvore. „Neprileteli, doviezol ich kuriér,“ poučovali ich druháci, „sú to živé krabičky s kokónmi samotárskych včiel Osmia Cornuta.“ Skúsenosti z minulého roka žiakom poslúžili, že už vedeli, čo treba urobiť, ako pripraviť domčeky, zaslepiť trstinové trubičky, ktoré včielkam slúžia na hniezdenie. Zástupcovia zo všetkých tried prevzali svoje živé krabičky. Otvorili ich až v domčeku, pretože niektoré sa už tlačili von. Nechcelo sa im trčať v krabičke, lákal ich prvý výlet na lúku. Úlohu, odlepiť otvory na krabičke a umiestniť do domčeka, žiaci zodpovedne splnili. Vďaka živej interaktívnej pomôcke môžu pozorovať život samotárskych včiel celkom zblízka. Do pozorovacích listov presne zapíšu počet uzavretých trubičiek s novým potomstvom včielok. Vo včeľom bufete si budú môcť pochutiť na obľúbených peľových kvetoch. Našim včielkam prajeme príjemný pobyt na školskom dvore a veľa vyliahnutých včielok!

          • ...nezabudnuteľná škola v prírode...

          • Sú veci, ktoré nám ostanú zapísané v pamäti navždy. Tak to bude aj tentokrát. Žiaci tretieho a štvrtého ročníka zažili od 24.4. do 28.4. originálny týždeň plný zábavy, hier, zážitkov a spoznali veľa skvelých ľudí. V krásnom prostredí Račkovej doliny strávili spolu bez rodičov, ktorých na päť dní nahradili pani učiteľky. A ako to zvládli? Ukážkovo a bez najmenších problémov. Program bohatý na zábavu a akciu, ktorý pre nich prichystali animátori pod vedením obľúbeného ,,CRASHA,, bol výnimočný. Počas prvých dvoch dní, kedy počasie nikomu neprialo, riešili rôzne finančné úlohy, pátračky či šifrovačky. Veľký úspech mala nočná hra, pri ktorej žiaci preukázali svoju statočnosť a nebojácnosť. Spoločne si užili aj výlet na Liptovský hrad, či stavanie bunkrov. V posledný deň zažiarili aj v tanečných kreáciách a pripravené prekvapenie od pani učiteliek v podobe kina bolo milou bodkou za celou školou v prírode. Žiaci si utužili svoje priateľstvá a vzájomnou spoluprácou posilnili triedny kolektív. Zistili, že spoľahnúť sa na seba samého nie je až také náročné a byť nápomocný pre druhých je ešte ľahšie. Škola v prírode má určite zmysel, vymenované pozitíva sa nedajú spomenúť všetky. V skupinových hrách ukázali žiaci svoju akčnosť a súdržnosť. Domov si odniesli veľa krásnych spomienok. Záverečné hodnotenie celého pobytu, udelenie cien a vzájomné lúčenie sa dojalo všetkých. Slzičky na smutných tvárach odzrkadľovali zmiešané pocity. Na túto školu v prírode sa naozaj nedá zabudnúť! Veď posúďte sami a prehrajte si neobyčajný príbeh z nej.

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou
      • +421 43 552 24 75
      • Vavrečka 204 029 01 Vavrečka Slovakia
      • Mgr. Dana Serdelová zsmsvavrecka@zsvavrecka.edu.sk + 421 911 969 118
      • Mgr. Beáta Rentková ms@zsvavrecka.edu.sk + 421 911 738 110
      • Ing. Iveta Gloneková ekonom@zsvavrecka.edu.sk + 421 911 246 305
      • Bc. Janka Huráková jedalen@zsvavrecka.edu.sk + 421 911 548 149
      • 37903098
      • 2021732625
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje