• "DLAŇ DOKORÁN" - výsledok a dobré zvesti

          • Milí naši kamaráti, učitelila, spolubojovníci...:)

             

            To, čo sme spolu vytvorili je niečo úžasné. Vy ste úžasní!!! Na začiatku to bol možno len zaujímavý nápad, no teraz je to čin. Výnimočný, originálny, ľudsky hodnotný, emotívny, inšpiratívny a hlavne - skutočný.  

            Ľudia, ktorí sa pravdepodobne nikdy predtým nevideli, sa dokázali spojiť kvôli DOBRU. Zabojovať, hľadať ho a nájsť. Priatelia - my sme ho SPOLU našli!!! Stále tu je a nechystá sa odísť, nedovolíme mu to:)) Ako mušketieri sme zabojovali, aby sme chránili kráľa. Tú najvyššiu hodnotu a základ fungovania ľudskej podstaty - DOBRO. Pochopili ste, čo znamená TU a TERAZ a napriek pracovnej vyťaženosti ste CHCELI. Vraj nedostatok času neex istuje, existujú iba priority.

            S nesmiernou radosťou na duši dávame všetkým na známosť, že do výzvy "DLAŇ DOKORÁN" sa zapojilo 160 škôl !!!

            Svoju ruku k dielu priložilo približne

            26 900 detí !!!

            Reťaz detských dobrých skutkov meria nádherných 3920 metrov, teda bezmála 

            4 kilometre !!!!!!! 

            Spojila mestá, dediny, kraje, okresy. Na mape Slovenska sme vytvorili pevnú nemennú imaginárnu sieť a ...DOBRO v sieti... 

            Dajte o tom vedieť Vašim žiakom, pretože to oni ho našli v sebe a vy ste ho našli v nich!

            Tak ako my sa navzájom reálne nevidíme, písali ste nám skutočne odvšadiaľ, tak by nebolo  vidieť ani od začiatku po koniec našej krásnej farebnej dúhy. No dô ležité je, že nás spojila. My od dnes vieme, že sme našli spriatelené školy ♥️ a vy viete, že vaše- naše deti sú stále dobré, že to tam niekde stále je. 

            Veľká vďaka, úcta a obdiv patrí všetkým kvalitným pedagógom, ktorí s nami zdieľali túto myšlienku. Toľkokrát nás Vaše správy a fotky dojali k slzám--. Okrem obrázkov a číselných údajov ste nám posielali toľko vďaky a pozitívnej energie. Bolo to citeľné. Pre mňa osobne - neskutočne krásna spätná väzba. Ďakujem za ňu. Vaše dlane zdobili, okná, nástenky, stromy, kríky, chodby,ihriská, telocvične. Tvoril rôzne útvary, srdcia, špirály, vlny, texty... Častokrát  Vás zradilo počasie, hlavne nezbedný vietor si žil svojím životom, no Vy ste to dali! Jedna veľká pravda je, že DOBRO dokáže vidieť a oceniť len dobrý človek. No šíriť ho či podnecovať k nemu iných, v našom prípade deti- našu budúcnosť, to dokážu len výnimoční. Ostaňte výnimoční! Máme náročné, no krásne povolanie. Môžme veľa zmeniť, napraviť, usmerniť. Nikdy na to nezabudnime. A ako vidíte - ide to! Každá jedna dlaň bola dôležitá. Nie dĺžka, akú ste dosiahli, ale zámer, cieľ a myšlienka. Budeme sa uchádzať o Detský čin roka v kategórii Dobrý nápad,  no vy všetci ste na palube s nami. Ba čo viac, myslím, že svojou obrovskou silou ste nám pomohli zdvihnúť kotvy niesť kilometre ďaleko.

            Svojim deťom vždy vravím, nie je dôležité kým budeš - opravár, predavač, učiteľ, lekár, autobusár.... Pokiaľ nebudeš dobrý človek, nebudeš dobrý nikto. 

            ĎAKUJEME!!!!!!!! 

            Našu ambíciu, zapísať reťaz dobrých skutkov do knihy rekordov stále máme, ba možno aj rozšíriť ju o kúsok ďalej.  Svoje dlane preto naozaj nevyhadzujte. Všetko si premyslíme a dáme Vám vedieť.

             Teraz si však chceme dopriať zaslúžené voľno. Všetci po ňom veľmi túžime. Prajeme všetkým tie najkrajšie prázdniny, pokoj na duši, úsmev na tvári,veľa telesného i duševného odpočinku , a nemiznúci optimistický pohľad na svet. 

            Pretože - DOBRO je! ;))

            S vďakou, úctou a prianím všetkého dobrého 

            Mgr. Katarína Kmeťová ( koordinátor výzvy) a kolektív žiakov a učiteľov ZŠ s MŠ Trakovice

          • Zober loptu nie drogy

          • Krásna akcia s názvom "Zober loptu, nie drogy" je už tradičnou, každoročnou súčasťou posledných dní strávených v škole. Žiaci si po ročníkoch medzi sebou zasúťažili v obľúbenej vybíjanej. A nechýbal ani turnaj medzi pani učiteľkami a najstaršími žiakmi školy.

          • Zlaňovanie

          • Dňa 27.6. si štvrtáci užili triedny výlet do lanového centra v Ústí nad Priehradou. Najpodstatnejšia časť výletu nerobila nikomu problém. Dievčatá aj chlapci odvážne zlaňovali zložité prekážky vo výške. Zabavili sa na blízkych ihriskách- spolu si zahrali futbal, v bumberballs súperili o to, kto je silnejší alebo rýchlejší. Tí žiaci, ktorí ešte vládali, využili čas posilňovaním vo fit zóne. Po náročnom dni plnom zaujímavých aktivít sa trochu schladili sladkou chladenou odmenou a vychutnali si zmrzlinu rôzneho druhu. Ďakujeme rodičom a sponzorom za podporu.

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou
      • +421 43 552 24 75
      • Vavrečka 204 029 01 Vavrečka Slovakia
      • Mgr. Dana Serdelová zsmsvavrecka@zsvavrecka.edu.sk + 421 911 969 118
      • Mgr. Beáta Rentková ms@zsvavrecka.edu.sk + 421 911 738 110
      • Ing. Iveta Gloneková ekonom@zsvavrecka.edu.sk + 421 911 246 305
      • Bc. Janka Huráková jedalen@zsvavrecka.edu.sk + 421 911 548 149
      • 37903098
      • 2021732625
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje